Matbilder-intro2

Kvalitet och omsorg
Vi har sedan starten år 1995 alltid lagt stor vikt vid att våra råvaror ska hålla hög kvalitet och hantera våra matvaror på ett omsorgsfullt och strikt hygieniskt sätt. Vi har också strävat efter att minska onödiga tillsatser i maten, minska mängden salt och tillaga maten på ett sätt som reducerar användandet av fett. Därför kan vi rakryggat redovisa tydliga innehållsförteckningar och försvara varje tillsats. Redan 2007 hade vi förresten infört allergideklarationer för alla våra rätter, något som infördes i lagstiftningen så sent som årsskiftet 2014/15. Och hela 15 rätter på vår meny uppfyller Nyckelhålsmärkningen.

Eget centralkök
Sedan starten för franchiseverksamheten 2002 har vi på Grekiska kolgrillsbaren haft som mål att, när tiden är mogen och omständigheterna tillåter, i egen regi och anläggning producera våra huvudprodukter. Dessa förutsättningar började växa fram mot slutet av 2007 och i början av sommaren 2009 kunde vi flytta in i vår egen produktionsanläggning i Södertälje. Genom detta har vi tagit ett stort steg framåt för att kvalitetssäkra våra produkter redan vid tillverkning. Våra ambitioner med anläggningen är att dels säkerställa samma smak och kvalité i kedjans alla restauranger, dels kvalitetssäkra våra produkter utifrån ett livsmedelshygieniskt perspektiv.
Ett kvitto på att vi har lyckats med detta fick vi år 2010 (1 år efter starten av våra produktionsanläggning) då vi blev nominerade till Sveriges hygiensäkraste matproducent!

Äkta kolgrill året runt!
Vi serverar välvalda köttprodukter av hög kvalitet grillat på gammaldags vis över äkta kol och diverse små delikatesser från sommarlandet Grekland med en känsla för kvalitet som motsvarar det ökande intresset för mångkulturell matupplevelse i Sverige. Det öppna köket står i centrum och möjliggör för gästerna att se hur maten tillagas från färsk råvara till färdig maträtt. I vår meny hittar du allt ifrån klassiska Grekiska rätter som kolgrillad souvlaki, gyros och moussaka till kolgrillade köttbitar av yppersta kvalitet samt en hel del Grekiska delikatesser som är perfekta att dela på som förrätter. Tillsammans med detta serverar våra restauranger med alkohol den mytomspunna ölen Mythos, Ouzo, Metaxa och en hel del fantastiska viner från Grekland m.m.

 

Ta gärna en titt i vår allergideklaration om du är allergiker eller rent av bara nyfiken:

Allergideklaration

 

Catering
Hos oss på Grekiska kolgrillsbaren kan du beställa catering till födelsedagar, firmafester, bröllop och andra speciella tillfällen. Vi skräddarsyr ett packet efter just ert behov.
Kontakta din närmasta restaurang för förslag eller huvudkontoret för att komma i kontakt med rätt restaurang.